Hvem er jeg?

Stifter af Cycling4cancer & Together4Ever fonden

 

Tilmelding til 2023

KIM GUHLE

Mit motto er:

“Motion og positivitet holder cancer fra døren”

  • Stifter af Cycling4Cancer & Togther4Ever Fonden
  • Far til Phillip
  • Spinninginstruktør
  • Foredragsholder
  • Født og opvokset på Bornholm
  • Pårørende til et familiemedlem der fik konstateret cancer

Min historie

Det rammer ALTID naboen……

Opkaldet fra min far kom som lyn fra en klar himmel – ”Kom hjem, din mor er indlagt og det er ALVORLIGT”.

Jeg fløj til Bornholm og så til min forskrækkelse, at min mor havde tabt sig gevaldigt. Min mors blodprop var et signal fra kroppen om, at der var noget galt.

Undersøgelser viste, at hendes ”ondt i ryggen” var cancersvulster, der pressede rygsøjlen nedad. Et hektisk forløb frem og tilbage mellem Bornholm og København igen og igen og igen gjorde, at jeg sagde mit daværende job op. Jeg ønskede, at være der 112 % for mine forældre, der skulle plejes på hver deres måde – min mor i sin kamp imod cancer og min far mentalt støttende.

Min mor kom i kemobehandling på Riget, men hun stod ikke til at redde….. 5. juli kom opringningen fra hospitalet med ordene – ”Du har samtale med lægen i dag kl.15.00”. Vi får beskeden – ”Din mor har 3 uger tilbage at leve i…..”

26. juli 2000 kl.21.12 – Præcis på ”dagen” døde hun og det eneste positive i hele dette forløb er, at det gik hurtigt! Min mor fik en smuk begravelse og jeg holdt en afskedstale for hende. Jeg kan stadig se den overfyldte kirke og alle blomsterne for mig og når sangen – Om lidt bli´r her stille spilles i radioen, så rører det mig stadig dybt.

Jeg har efterfølgende brugt mange timer på, at fortælle om hele forløbet og selvom det er 19 år siden, så bearbejder jeg det fortsat.

Alt her i livet er tilfældigheder ….

Havde jeg ikke fået en fibersprængning i brystet og en lægeordineret besked på, at starte med at træne, så havde jeg ikke været spinninginstruktør i dag.

En dag i 2013 solgte jeg idéen til en af fædrene i min søns klasse, at han skulle lægge hus til en fædre-aften.Vi grillede store bøffer og fik masser af vin.

Morten Ankerdal, hvis søn gik i samme klasse som min, var lidt kæk og nedgjorde spinning, så jeg udfordrede ham. Ankeldal troede ikke på, at jeg kunne knække ham, så jeg arrangerede et 3 timers spinningevent og knækkede ham BIGTIME.

Fordi han tabte, skulle han samle en masse penge ind som vært på KNÆK Cancer og det gjorde han sammen med alle de andre TV værter.

Denne oplevelse dannede baggrunden for min idé om at lave et 24 timers event, der skulle symbolisere det, at have en kræftramt pårørende, hvilket Morten havde, da hans far Steen var alvorlig ramt af cancer. Steen nåede aldrig at opleve det første Spinning 4 Cancer event i 2014, da han tabte kampen til cancer lige inden.

Han er nu oppe i himlen sammen med min mor og mange andre, der har tabt kampen til cancer.

Livet er fyldt med tilfældigheder og udfordringer

Første års event (2014) var enormt krævende. Alt skulle findes – sted, sponsorer, fortærring, hosting partner til hjemmesiden – kort sagt ALT.

Der blev sendt 5.649 personlige mails og det var en kamp for at få fyldt spinningsalen. 2014 var en succes og der blev samlet kr. 685.000 ind til Kræftens Bekæmpelse, men den havde også tappet mig for energi og jeg var helt udkørt. Jeg havde ikke modet til endnu et event, MEN så kom tanken:

Hvis du har cancer, kan du ikke bare sige, du IKKE har tid!

Jeg valgte, at tage kampen op igen og i 2015 blev der samlet endnu flere penge ind – i alt blev det til kr. 722.997.

2016 blev anderledes end de foregående år – Knæk Cancer byggede nemlig deres udsendelse op om spinningeventet og vi måtte derfor starte kl. 22:00 fredag aften.

Der blev filmet 4 gange live fra ”salen” og det hele kulminerede med 3 min. live på landsdækkende tv, som blev set af mere end 2,4 millioner danskere.

Kongsted (en af Danmarks mest populære og kendeste DJ’s) fyrede den max af og jeg råbte og skreg, og præcis kl. 22:00 sprang konfettikanonerne og ENDNU en succes var i hus – det totale beløb blev kr. 712.180.

Grundet renovering måtte vi flytte 2017-udgaven til et andet fitnesscenter, men stadig med samme set-up, og igen blev det en kæmpe succes, hvor der blev samlet kr. 790.803 ind til Knæk Cancer.

Lige efter eventet i 2017 blev jeg sagsøgt af et Amerikansk firma (Mad Dog Athletic) der mente, at jeg misbrugte deres brand SPINNING.

De sagsøgte mig personligt for 10 millioner dollars!

Dialog med advokater og deres interne skriveri gjorde, at jeg slap for retssag, dog skulle skifte navn.

Lang overvejelse gjorde og ønsket om forsat have en relation til spinning gjorde, at  jeg valgte Cycling4Cancer. Men ikke nok med det, så skulle jeg finde et nyt firma, der vil stå for hjemmesiden og hosting af dette.

 

I 2018 sker det positive, jeg vokser ud af mine vante omgivelser i et fitnesscenter og enten skal jeg finde en ny lokation eller ”nøjes” med 64 pladser. MEN én plads er min. kr.10.000 til Kræftens Bekæmpelse, så jeg tager fat i mit store netværk.

Flere store koncerner viste interesse for sagen og det var ét svært valg, men det blev Danica Pension grundet deres cancer-forebyggelsesprogram og personlige engagement.

De forvandlede deres hovedkontor i Lyngby til en fed ”spinningsal” med mørklagte vinduer og kæmpe lounge område, hvor de deltagende virksomheder kunne netværke og nyde lidt forskellige kaffe, salater, energidrikke og meget andet.

Nu er det en fast tradition som altid starter fredag i uge 43 – Knæk Cancer ugen.

 

HUSK, at Motion & Positivitet kan holde cancer fra døren.

Kim Guhle

Stifter & CEO af Cycling4Cancer